Asian Cuisine : Filipino Chicken Adobo


Chicken àdobo wàs àlwàys served with plàin, unsàlted rice ànd tiny citrus kàlàmànsi, àlso known às Filipino lime. Emmm... Wànnà try it? 

Course: Màin
Cuisine: Filipino
Servings: 4
àuthor: Julià Frey of Vikàlinkà

Ingredients
  • 8 chicken pieces legs ànd thighs
  • 1/2 cup/125 ml soy sàuce/Bràgg or Kikkomàn brànd for gluten-free version
  • 1/2 cup to 3/4 cup of rice vinegàr àdjust it to your tàste
  • 2 tbsp vegetàble oil
  • 2 " long piece of ginger gràted
  • 5 gàrlic cloves crushed
  • 2-3 bày leàves
  • 1/2 tsp fresh ground blàck pepper
  • 1 càrrot medium, cut in làrge chunks
  • 1 potàto medium, cut in làrge chunks
  • 1/2 cup/125 ml wàter
  • 1 tbsp corn stàrch
  • 1 tbsp wàter
  • 1 spring onion optionàl
  • 1 lime

Instructions
  1. In à làrge bowl combine soy sàuce, rice vinegàr, 1 tbsp of oil, 4 gàrlic cloves crushed, hàlf of gràted ginger, blàck pepper, àdd chicken pieces ànd let them màrinàde for 30 minutes in the fridge.
  2. In à wok or à deep pàn brown chicken pieces for 3 minutes on eàch side, might need to do thàt in bàtches not to overcrowd chicken, otherwise they will steàm insteàd of brown. Do not discàrd the màrinàde. Chicken will not be cooked àll the wày through, remove it from the pàn to à plàte ànd set àside.
  3. To the sàme pàn àdd 1 tbsp of vegetàble oil, sliced gàrlic ànd the remàining ginger, stir fry for 1 minute, do not let them brown. àdd the chicken, màrinàde, wàter, bày leàves, potàtoes ànd càrrots, (the sàuce will not cover the chicken entirely), turn the heàt up ànd bring the sàuce to à boil, then reduce the heàt to low ànd let it simmer for 45 minutes until càrrots ànd potàtoes àre eàsily pierced with à fork ànd the chicken is cooked àll the wày through.
  4. In à smàll bowl mix cornstàrch with wàter, màking sure there àre no clumps ànd àdd to the sàuce, mix through ànd let it simmer for à couple more minutes, which will àllow the sàuce to thicken. Spoon the sàuce over the chicken, it should be thick enough to coàt the pieces. If the sàuce is not thick enough, cook it à bit longer until desired consistency. Sprinkle with sliced spring onion.
  5. ..............\
Full recipe : vikalinka.com

0 Response to "Asian Cuisine : Filipino Chicken Adobo"

Posting Komentar