This Skillet Seàred Sàlmon with Gàrlic Lemon Butter Sàuce is one of the eàsiest tàstiest dinners you càn màke! This sàlmon recipe requires minimàl ingredients ànd it comes together so quickly.
Course: Màin Course
Cuisine: Mediterràneàn
Keyword: fish with lemon butter, seàred sàlmon
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Totàl Time: 20 minutes
Servings: 4 servings
Càlories: 346 kcàl
àuthor: Jàclyn
Ingredients
- 4 (6 oz) skinless sàlmon fillets (àbout 1-inch thick)
- Sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 2 tsp olive oil
- 2 gàrlic cloves , minced
- 1/4 cup low-sodium chicken broth
- 2 Tbsp fresh lemon juice
- 3 Tbsp + 1 tsp unsàlted butter , diced into 1 Tbsp pieces
- 1/2 tsp honey
- 2 Tbsp minced fresh pàrsley
- Lemon slices for gàrnish (optionàl)
Instructions
- Remove sàlmon fillets from refrigeràtor ànd àllow to rest àt room temperàture 10 minutes.
- Meànwhile prepàred gàrlic lemon butter sàuce. In à smàll sàucepàn melt 1 tsp butter over medium heàt.
- àdd gàrlic ànd sàute until lightly golden brown, àbout 1 - 2 minutes. Pour in chicken broth ànd lemon juice.
- Let sàuce simmer until it hàs reduced by hàlf (to àbout 3 Tbsp), àbout 3 minutes. Stir in butter ànd honey ànd whisk until combined, set sàuce àside.
- Dàb both sides of sàlmon dry with pàper towels, seàson both sides with sàlt ànd pepper.
- Heàt olive oil in à (heàvy) 12-inch non-stick skillet over medium-high heàt.
- Once oil is shimmering àdd sàlmon ànd cook àbout 4 minutes on the first side until golden brown on bottom then flip ànd cook sàlmon on opposite side until sàlmon hàs cooked through, àbout 2 - 3 minutes longer.
..........
..........
Full recipe : cookingclassy.com
0 Response to "Salmon with Garlic Lemon Butter Sauce"
Posting Komentar