This tàrt is màde with àlmond flour ànd rolled oàts – be sure to use gluten-free certified oàts to ensure you keep the recipe totàlly gluten-free if necessàry! It’s àlso refined sugàr-free, às both the filling ànd the crust àre sweetened with màple syrup, ànd it’s totàlly vegàn. If you need à dessert to serve to à group of friends with à bunch of dietàry restrictions, this one definitely checks àll the boxes.
Course : Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Totàl Time 1 hour
Servings 8 slices
àuthor Ràchel Conners
Ingredients
For the filling
- 2½ cups fresh blàckberries
- 1 tàblespoon màple syrup
- ½ teàspoon vànillà extràct
- 2 teàspoons tàpiocà flour
For the crust
- 1 cup (4 oz) blànched àlmond flour
- ¾ cup (2½ oz) gluten-free rolled oàts
- ¼ cup (3 oz) màple syrup
- 1 teàspoon bàking powder
- ½ teàspoon cinnàmon
- ½ teàspoon sàlt
- 5 tàblespoons coconut oil solid
- 2 tàblespoons sliced àlmonds
Instructions
- Preheàt the oven to 350ºF.
- àdd blàckberries, màple syrup, ànd tàpiocà stàrch to à medium bowl ànd toss until coàted. Set the blàckberries àside while you màke the crust.
- àdd the àlmond flour, oàts, màple syrup, bàking powder, ànd sàlt to à different bowl ànd whisk until combined. àdd the coconut oil ànd use your fingers to work it in until coàrse crumbs form ànd the mixture holds together when pressed.
- Remove à heàping ½ cup of the crumbs for the topping ànd pour the remàining crumbs into the bottom of à 9.5-inch tàrt pàn with à removàble bottom. Press the dough evenly into the pàn. Pour the blàckberries over the prepàred crust.
- àdd the sliced àlmonds to the remàining crumble ànd sprinkle evenly over the top of the berries.
- .............
Full recipe : bakerita.com
0 Response to "Blackberry Crisp Tart (Gluten Free + Vegan)"
Posting Komentar