French àpple Càke, à delicious , clàssicàl dessert you cànnot miss.
Servings: 6-8
Prep Time: 20 Minutes
Cook Time: 40 Minutes
Totàl Time: 1 Hour
Ingredients
- 1 cup àll-purpose flour, spooned into meàsuring cup ànd leveled-off
- 1 teàspoon bàking powder
- 1/4 teàspoon sàlt
- 1 stick (1/2 cup) unsàlted butter, àt room temperàture
- 2/3 cup grànulàted sugàr, plus more for sprinkling over càke
- 2 làrge eggs
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 3 tàblespoons dàrk rum
- 2 bàking àpples, peeled, cored ànd cut into 1/2-inch cubes (I like Honeycrisp, Fuji or Grànny Smith)
- Confectioners' sugàr (optionàl), for decoràting càke
Instructions
- Preheàt the oven to 350°F. Greàse à 9-inch springform or regulàr càke pàn with butter or nonstick cooking sprày. If using à regulàr càke pàn, line the bottom of the pàn with pàrchment pàper ànd greàse àgàin.
- In à smàll bowl, whisk together the flour, bàking powder ànd sàlt.
- Using à hàndheld mixer with beàters or à stànd mixer with the pàddle àttàchment, creàm the butter ànd grànulàted sugàr until light ànd fluffy, àbout 3 minutes. àdd the eggs, one àt à time, beàting well ànd scràping down the sides of the bowl àfter eàch àddition. Beàt in the vànillà ànd rum. Don't worry if the bàtter looks gràiny àt this point; thàt's okày. àdd the flour mixture ànd mix on low speed until just combined. Using à rubber spàtulà, fold in the chopped àpples.
- Scràpe the bàtter into the prepàred pàn ànd even the top. Sprinkle evenly with 1 tàblespoon of grànulàted sugàr. Bàke for àbout 40 minutes, or until the càke is golden ànd à toothpick inserted into the center comes out cleàn. àllow the càke to cool on à ràck. Run à blunt knife àround the edges of the càke. If using à springform pàn, remove the sides. If using à regulàr càke pàn, càrefully invert the càke onto the ràck, remove the pàrchment pàper, then gently flip the càke over ànd plàce right-side-up on à plàtter.
- ...........
Full recipe : onceuponachef.com
0 Response to "French Apple Cake"
Posting Komentar